Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pfizer voldoet eens niet aan verwachtingen

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer, bekend van onder meer de erectiepil Viagra, heeft afgelopen kwartaal minder winst gemaakt dan waar door de bank genomen rekening mee werd gehouden. Onder meer de verkopen van enkele belangrijke medicijnen van Pfizer, waaronder pijnstiller Lyrica, stelden teleur.

Voor Pfizer resteerde een winst voor eenmalige posten van 3,7 miljard dollar. Voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2013 voldeed Pfizer daarmee niet aan de gemiddelde marktverwachting. Netto bleef onder de streep 1,3 miljard dollar over, hetgeen een daling betekende ten opzichte van de winst van 2,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf zag de omzet in het derde kwartaal oplopen tot 13 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij werd het bedrijf geholpen door de miljardenovername van branchegenoot Hospira vorig jaar. Zonder het Hospira-effect viel de omzet 1 procent hoger uit.

Voor het hele jaar scherpte Pfizer de winst- en omzetverwachting aan. De omzet zal daarbij naar verwachting uitkomen tussen de 52 miljard en 53 miljard dollar, hetgeen aan de bovenkant is van de eerder afgegeven bandbreedte. Bij de winst voor eenmalige posten werd de verwachting juist naar de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte aangescherpt. Per aandeel zal naar verwachting nu een winst van 2,28 tot 2,43 dollar worden geboekt.

Branchegenoot Gilead Sciences kwam dinsdag na de slotbel op Wall Street met kwartaalresultaten die evenmin aan de verwachtingen van analisten voldeden. De resultaten van het concern werden vooral gedrukt door tegenvallende verkopen van zijn middel tegen hepatitis C.

De omzet van Gilead zakte met 9,5 procent naar 7,5 miljard dollar. De opbrengsten lagen daarmee nog redelijk in lijn met de verwachtingen. De nettowinst, die met bijna 30 procent afnam tot 3,3 miljard dollar, was echter lager dan voorspeld.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 mrt Winst BioNTech stelt teleur
  2. 05 feb Aandeel Pfizer kan wel een booster gebruiken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pfizer Inc

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pfizer Inc

26,205 19:30
-0,115 -0,44%
Premium

Aandeel Pfizer kan wel een booster gebruiken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links