Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouder Altice vindt overnamebod te laag

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 09:10 | Views: 3.470

ALTICE EUROPE N.V. 15 jan

5,34 +0,00 (+0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - Hedgefonds Lucerne Capital vindt het bod dat Next Capital heeft uitgebracht op kabel- en telecombedrijf Altice Europe veel te laag. Dat bod bedraagt 4,11 euro per aandeel, maar Altice is tijdens de coronacrisis flink minder waard geworden. Next Capital wil daarvan profiteren, meent Lucerne dat een brief stuurde naar het bestuur van het bedrijf.

Het bod op Altice betekende weliswaar een premie van 24 procent bovenop de beurskoers van Altice van dat moment, maar lag onder de gemiddelde prijs van de afgelopen twaalf maanden. Lucerne denkt dat de aandelen van Altice tussen de 10 en 15 euro waard zouden moeten zijn en wil dat ook in een bod vertegenwoordigd zien.

De aandeelhouder, die voor ongeveer 94 miljoen euro aan stukken Altice in bezit heeft, verwijt Patrice Drahi van Next kleine aandeelhouders te willen benadelen en de mogelijke koerswinst zelf te willen houden. Drahi was de oprichter van Altice en bezit volgens Lucerne nog altijd 77,6 procent van de geplaatste aandelen van het kabel- en telecombedrijf. Er is wel een acceptatiegrens van 95 procent opgenomen in het bod, maar die kan door Next in overleg met Altice worden geschrapt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. DiCoFlow 1 oktober 2020 11:16
  quote:

  k2es schreef op 1 oktober 2020 10:32:


  Weinig kans op eem hoger bod, De directie van Altice (incl. grootaandeelhouder Drahi) is al akkoord gegaan met het huidige bod


  Dat valt nog te bezien.
  De AFM heeft over dat criminele bod van Patrick Drahi ook nog wat te vinden en te zeggen.
  Daarna is er nog een rechtsgang mogelijk voor ontevreden/zwaar benadeelde aandeelhouders voordat Drahi het afgeperste geld in zijn knip kan schuiven.

  Het bod van € 4,11 is gewoon zo belachelijk, dat Drahi de komende ellende zelf over zich afroept.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare