Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX begint oktober met winst

AEX begint oktober met winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met winst begonnen aan oktober, de eerste maand van het vierde kwartaal. Ook de andere Europese beursgraadmeters stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de hoop op extra stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse overheid om de coronacrisis door te komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 551,48 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 812,13 punten. De beurzen in Frnakfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,9 procent.

Verzekeraar Aegon profiteerde van een adviesverhoging door JPMorgan en ging aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van 4 procent. ABN AMRO won 0,5 procent. De bank verwacht een boekwinst van ongeveer 170 miljoen euro te realiseren op de verkoop en leaseback van het hoofdkantoor van Neuflize OBC in Parijs. Neuflize OBC is de private bank van ABN AMRO in Frankrijk. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een min van 2,9 procent.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM daalde 0,5 procent in de MidKap. KLM heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met vakbonden voor cabinemedewerkers en grondpersoneel over de versobering van de arbeidsvoorwaarden. Met piloten is er nog geen principeakkoord. KLM heeft tot donderdag om bij het kabinet een pakket bezuinigingsplannen in te dienen. Dit herstelplan was een voorwaarde voor de 3,4 miljard euro aan steun die het bedrijf krijgt van de overheid.

Renewi werd 18 procent meer waard op de lokale markt. De afvalverwerker is positiever gestemd over het resultaat voor het lopende boekjaar dankzij beter dan verwachte prestaties in de eerste jaarhelft.

In Frankfurt kelderde Bayer dik 11 procent. De Duitse chemie- en farmaciereus trekt de broekriem verder aan door de coronacrisis en wil 1,5 miljard euro aan extra besparingen doen. Bayer sluit daarbij ingrepen in het personeelsbestand niet uit. Hennes & Mauritz (H&M) klom ruim 6 procent in Stockholm na beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zweedse kledingketen. In Parijs steeg STMicroelectronics 6 procent. De chipmaker denkt de verwachtingen voor 2020 te overtreffen dankzij een sterk derde kwartaal.

De euro was 1,1741 dollar waard, tegen 1,1725 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 40,19 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 42,31 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 1 oktober 2020 09:37
    Wat loopt aex flink achter. Deze week heeft aex uiteindelijk ca 0,5 procent gedaan en wallstreet is bij dure dollar met 3 procrnt gestegen!..wallstreet staat binnen no time met dit soort stijgingen op ATH...geen enkele analist heeft het hierovet...bij deze stand wallstreeten stand vd euro hoort aex allang al 600 aan te tikken...
  2. Mrx77 1 oktober 2020 10:58
    Zoals Aegon,,stond zonet op +5% en heeft alweer de helft weggegeven...RDS blijft dalen...ondanks stijgende olieprijzen. Onze finacials staan allen flink onder de boekwaarden en in usa staan hun financials flink boven de boekwaarden en ook daar is de rente superlaag. Alleen deze week is wallstreet 3% gestegen en AEX staat bij deze stand op -0,2% deze week. De euro dollar is deze week nauwelijks van zijn plaats gegaan en staat al lange tijd rond 1,17. Het is absurd dat onze fondsen alle winsten moeten inleveren...Zoals gisteren stond aex half procent lager en dow jones steeg dik 1,5%!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links