Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AMG zal dieptepunt hebben gehad'

Gepubliceerd op 1 september 2020 10:08 | Views: 5.851

AMG 11:37

15,88 -0,43 (-2,64%)

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG heeft met zijn 'zwakke' prestaties in het tweede kwartaal de bodem bereikt. Dat schrijven kenners van ING die vooral vertrouwen uitspreken in de middellange en lange termijn voor het bedrijf.

Volgens ING is AMG goed gepositioneerd om te profiteren van een economische opleving. Volgens de bank moet verder worden gekeken dan de uitdagingen op de korte termijn in eindmarkten als lucht- en ruimtevaart. De marktvorsers zien met name potentie in vanadium en lithium, waar sprake zal zijn van structurele groei.

AMG kondigde eerder meer op vanadium in te zetten, onder meer door de uitbreiding van een locatie in de Verenigde Staten. Dit zal volgens ING zorgen voor een stijging van de recyclinggelden omdat de capaciteit daarvoor wordt uitgebreid. Verder zal AMG op het gebied van lithium profiteren van de samenwerking met Shell. Hier zijn er plannen voor de bouw van een lithiumlocatie in Duitsland.

Operationele verbeteringen

Ook heeft AMG in een reactie op de coronacrisis de kosten structureel met 15 miljoen dollar per jaar verlaagd. Het management werkt aan verdere operationele verbeteringen. Die inspanningen zullen onder meer de aandeelhouderswaarde verhogen. Vanwege de crisis heeft ING wel zijn ramingen voor dit jaar en volgend jaar neerwaarts bijgesteld, mede door uitstel van orders en aanzienlijke prijsdalingen bij Critical Materials.

AMG zal naar verwachting ook profiteren van de vraag naar materialen voor de overgang naar schone mobiliteit, circulaire economie en elektrificatie, aldus ING. De bank handhaaft zijn koopadvies, maar verlaagde het koersdoel van 32 naar 25 euro. Het aandeel AMG noteerde dinsdag na krap een uur handelen 0,7 procent lager op 17,10 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 97% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. ash_az 1 september 2020 12:58
  quote:

  Patience schreef op 1 september 2020 12:20:


  Alles wat accu’s en en elektrisch te maken heeft zijn giga omhoog gegaan en dit shit aandeel die producten daar voor zou moeten leveren doet helemaal niks. Komt amper van zijn plek af had allang boven de 30 moeten noteren.


  Ik dacht dat patience Engels was voor geduld...

  Reden dat AMG omlaag is gegaan (denk ik) is de daling van de lithium prijs door overaanbod aan lithium ten opzichte van vraag. Dat het aandeel Tesla naar de maan gaat komt niet door het grote aantal auto's dat ze maken, dus dat staat niet in verhouding met de vraag naar lithium

  Sinds hoogste prijs begin 2018 (160) is de prijs gezakt met 75% (39). Waarschijnlijk zat in de prijs van 160 te veel toekomstverwachting en in de prijs van 39 te weinig..
 2. bdj 1 september 2020 13:20
  quote:

  Patience schreef op 1 september 2020 12:20:


  Alles wat accu’s en en elektrisch te maken heeft zijn giga omhoog gegaan en dit shit aandeel die producten daar voor zou moeten leveren doet helemaal niks. Komt amper van zijn plek af had allang boven de 30 moeten noteren.


  Beleggen doe je voor >10 jaar
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare