Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Harvey zit ook autoverkopen dwars

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De tropische storm Harvey heeft ook een negatief effect op de autoverkopen in de Verenigde Staten. Grote automakers als Ford, Nissan en Fiat Chrysler zagen hun totale verkopen de afgelopen maand lager uitvallen, onder meer doordat in de belangrijke regio rondom de zwaar getroffen stad Houston minder auto's zijn verkocht.

Door het natuurgeweld miste de regio in de staat Texas een fors aantal verkoopdagen. Mede daardoor viel de totale verkoop van veel automakers lager uit dan waar rekening mee werd gehouden.

Nissan zag zijn verkopen op jaarbasis met 13 procent dalen, terwijl Fiat Chrysler het met een min van 11 procent op jaarbasis niet veel beter deed. Bij Ford was sprake van een verkoopdaling van 2,1 procent, waarmee het de schade beperkt hield. Honda zag de verkopen 2,4 procent langer uitvallen.

Gevolgen

General Motors en Toyota wisten de totale verkopen ondanks de problemen in Texas wel op te voeren.

De exacte gevolgen van Harvey op de autoverkopen zijn nog niet geheel duidelijk, maar volgens kenners stevende de automarkt in de VS in augustus voor het eerst dit jaar af op een maand waarin autoverkopen hogere zouden uitvallen dan een jaar eerder.

Tijdens de storm zijn volgens en ruwe schatting 300.000 tot 500.000 voertuigen verloren gegaan. De vraag naar nieuwe auto's zal mede vanwege de aanschaf van vervangende voertuigen de komende periode een opleving kennen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links