Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke winstdaling voor Gemalto

Flinke winstdaling voor Gemalto

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft de winst in de eerste helft van het jaar flink zien dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit een verklaring van de digitaal beveiliger.

Gemalto zette een operationele winst in de boeken van 93 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 172 miljoen euro. Zoals eerder aangegeven deed de onderneming vanwege fikse tegenvallers op de markt voor simkaarten een afschrijving van 425 miljoen euro op goodwill.

Topman Philippe Vallée ziet de problemen niet als een misser van zijn kant. Hij heeft niet overwogen op te stappen, zei hij in een toelichting. ,,Ook andere bedrijven hadden hier last van."

Simkaarten

De omzet van Gemalto daalde met 7 procent tot bijna 1,4 miljard euro. Daarbij zakten de opbrengsten van de divisie Mobile, waar de sim-activiteiten onder vallen, met 10 procent. Gemalto ziet de markt steeds meer verschuiven naar apparaten die zonder fysieke simkaart tussen netwerkaanbieders kunnen wisselen. Ook zijn er meer landen waar de verkoop van anonieme simkaarten aan banden is gelegd.

De bijna twee keer zo grote divisie die zich bezighoudt met beveiliging en betalingen bracht 7 procent minder in het laatje. Gemalto verkocht daarbij aanmerkelijk minder EMV-chipkaarten voor betalingen, met name in de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Wel brachten overheidscontracten meer geld op.

Onzekerheden

Vallée laat weten de presentatie van nieuwe strategische plannen naar volgend jaar door te schuiven. De topman wil eerst kijken hoe het jaar zich ontvouwt en in welke mate de EMV-markt herstelt. Verder is de simmarkt met onzekerheden omgeven. Zo is nog niet duidelijk of en wanneer smartphones overstappen op zogenoemde e-simkaarten. ,,Auto's werken er al mee. Smartwatches zijn de volgende stap."

Voor het hele jaar voorziet Gemalto een operationele winst in een bandbreedte van 293 miljoen euro tot 323 miljoen euro. De prognose voor de tweede helft van het jaar, die eerder enkele keren werd bijgesteld, bleef nu staan op een range van 200 miljoen tot 230 miljoen euro. De omzet blijft naar verwachting op niveau in vergelijking met vorig jaar, geholpen door groei bij overheden, clouddiensten en internet of things-toepassingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 1 september 2017 09:38
    Was te verwachten na de niet behaalde winstwaarschuwingen die ze hebben afgegeven Hierdoor hebben ze zichzelf tekort gedaan, en dat eventuele binnengehaalde opdrachtgevers zich alsnog hebben teruggetrokken omdat de beveiliging toch niet optimaal werkte of omdat de nieuwkomers het niet vertrouwden ... Als dit wel zo was dan hadden ook zij achteraf na de proefperiode toch betaald me dunkt.... Gemalto is een bedrijf dat sterk gelijkt op de Imtech story dat veel beloofde maar door mismanagement toch ten onder is gegaan..... Laten we hopen dat dat bij gemalto niet dezelfde weg opgaat!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links