Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

OR XS4ALL dreigt KPN voor rechter te slepen

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 16:24 | Views: 2.134

KPN 14:14

2,82 +0,02 (+0,75%)

AMSTERDAM (AFN) - De ondernemingsraad van XS4ALL wil dat moederbedrijf KPN maatregelen neemt om het voortbestaan van de provider te garanderen. Als dat niet gebeurt, overweegt de raad naar de Ondernemingskamer te stappen. De ondernemingsraad klaagt over wanbeleid en waardevernietiging door KPN.

KPN is sinds 1998 eigenaar van XS4ALL. Begin dit jaar kondigde het bedrijf aan dat de naam XS4ALL op den duur zou verdwijnen. Klanten en werknemers zouden moeten overstappen naar KPN. De ondernemingsraad van XS4ALL moet daar nog advies over uitbrengen. Voorzitter Daan Willems wil daar niet op vooruitlopen, maar zegt wel dat er veel bezwaren zijn. "XS4ALL is altijd een goed lopend bedrijf geweest, het deed het beter dan KPN. Opheffen is niet slim om te doen, en er is geen reden voor."

Volgens Willems heeft XS4ALL "een uniek geluid in de Nederlandse markt. Onze maatschappelijke betrokkenheid, onze aandacht voor privacy en veiligheid. Onze klanten waarderen ons. Zij dreigen weg te lopen als de naam wordt opgeheven. Er staat een financiële strop te wachten. Dat is niet in het belang van KPN."

Sleepwet

Maar dat is niet de enige klacht die de ondernemingsraad heeft over het moederbedrijf. Willems: "Over onderwerpen die ons aan het hart gaan, is ons de mond gesnoerd. We konden en mochten niets zeggen over de sleepwet en de bewaarplicht. Bovendien hebben we niet de ruimte gekregen om te innoveren. Daarom durven wij dit wanbeleid te noemen."

KPN en dochter XS4ALL zeggen in een gezamenlijke verklaring dat ze de stap van de ondernemingsraad betreuren. Ze bestuderen de aankondiging en brengen "de eventuele implicaties ervan" in kaart. De integratie van XS4ALL in KPN biedt "het beste toekomstperspectief" voor klanten en medewerkers, "het is een solide plan dat commercieel, strategisch en financieel de meeste waarde toevoegt".

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
!@#$!@!
1
Mooi voorbeeld waarom al die hoge salarissen niet gerechtvaardigd zijn bij hoge managers van grote bedrijven. Ook zij zijn gewoon minkukels die constant domme beslissingen maken. Zelfs als iedereen ziet dat het een domme beslissing is. (zelf geen xs4all klant)
Orava
0
Volledig weggegaan bij KPN vanwege de chaos die ze veroorzaakten en hoge kosten en nu zonder inspraak weer ingelijfd worden? Dacht het niet KPN!!
pim f
1
Hier sta ik vierkant achter als levenslange xs4all-klant, ik heb alle vertrouwen in xs4all en ik heb absoluut totaal geen vertrouwen in KPN (ik was altijd in veronderstelling dat de geniën van xs4all hun zelfstandigheid nooit prijs zouden hoeven geven omdat KPN goud in handen heeft met deze geloofwaardige club). Als vergelijking: voor mij is dit analoog aan een hypothetische actie van het Volkswagenconcern om Porsches vanaf nu Volkswagen Sport te gaan noemen, dat komt toch niet in je brein op tenzij je van de pot bent gerukt? Wat een bespottelijk en stompzinnig idee van de sukkels in het KPN-management. Domoren!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord