Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Sterk bedrijfsresultaat voor Euronext'

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 08:58 | Views: 793 | Onderwerpen: Euronext

Euronext 17:35

72,60 +2,05 (+2,91%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Beursuitbater Euronext heeft afgelopen kwartaal een sterk bedrijfsresultaat in de boeken gezet. Dat vindt een analist van Morgan Stanley. Naar zijn mening zijn de vooruitzichten bij Euronext nog wel wat aan de conservatieve kant, aangezien Euronext juist voor lijkt te lopen met zijn pogingen om de kosten meer onder controle te krijgen.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg, mede door gedaalde kosten, met 12 procent tot 98,1 miljoen euro. Daarmee presteerde het bedrijf volgens Morgan Stanley beter dan verwacht. Euronext houdt op 11 oktober een investeerdersdag. Daar zal het bedrijf meer informatie geven over de verwachte synergievoordelen die het met de overname van Oslo Børs verwacht te behalen. De invoeging van de nieuwe tak in het Euronext-model is al begonnen.

De kenners bij ING spreken eveneens van sterke resultaten. Zij wijzen vooral op de verbetering in winstgevendheid dankzij kostendiscipline en succesvolle integratie van de Irish Stock Exchange. Dat geeft de analisten het vertrouwen dat ook de integratie van Oslo Børs succesvol zal verlopen. ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 65 euro op Euronext.

Morgan Stanley hanteert een overweight-advies voor Euronext, met een koersdoel van 79,40 euro. Het aandeel Euronext noteerde omstreeks 10.10 uur 3,2 procent hoger op 72 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Euronext 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links