Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Helft winst Shell in rook op

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 08:27 | Views: 14.036

Royal Dutch Shell A 18 okt

25,92 -0,21 (-0,80%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft in het afgelopen kwartaal de helft van zijn nettowinst in rook op zien gaan. De Nederlands-Britse olie- en gasgigant kampte naar eigen zeggen met moeilijke marktomstandigheden op het gebied van chemie en raffinage en vooral de lagere gasprijzen.

De winst zakte in het tweede kwartaal naar een kleine 3 miljard dollar, van ruim 6 miljard dollar een jaar eerder in dezelfde periode. De aangepaste winst was bovendien een stuk lager dan de laagste verwachting van analisten die het bedrijf volgen. In de olie- en gasmarkt wordt doorgaans vooral gekeken naar de aangepaste winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten, de zogeheten ccs-winst. Ook die was met 3,5 miljard dollar een stuk lager dan gedacht.

De omzet zakte van 90,5 miljard dollar naar 83,7 miljard dollar. Topman Ben van Beurden wees in een toelichting op de sterke kasstroom van het bedrijf, ondanks wat hij "volatiele winst" noemde. Volgens hem zijn de doelstellingen voor de periode tot 2020 haalbaar, mede door de sterke productietak.

Branchegenoten

Shell kondigde verder aan te starten met de volgende ronde van zijn aandeleninkoopprogramma, ter waarde van 2,75 miljard dollar. Het bedrijf investeert verder in een project in de Golf van Mexico.

Eerder kwamen ook de Europese branchegenoten al met over het algemeen tegenvallende cijfers. Ook Total, Eni en Equinor hadden last van de lagere energieprijzen. BP onttrok zich aan dat beeld door fors meer op te pompen dan verwacht. Shell houdt zich meer dan de branchegenoten bezig met gas.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 70% zegt kopen 44 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Makita
0
Cashflow is gewoon ijzersterk (zelfs verhoogd)

cash is a fact, profit is an opinion ;-)
het zwaard
0
Marc00
0
het zwaard
0
Morgen Shell weer omlaag door de forse daling van de olieprijs, dankzij..één tweet van 'n onbekwaam President.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links