Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Infineon op koers ondanks malaise chipsector

Gepubliceerd op 1 augustus 2019 08:02 | Views: 1.664

ASML 25 sep

307,20 -0,95 (-0,31%)

INFINEON TECH.AG NA O.N. 25 sep

22,90 -0,56 (-2,39%)

NEUBIBERG (AFN) - Chipbedrijf Infineon ligt op koers voor het behalen van zijn jaardoelstellingen. Dat is opvallend, want links en rechts worden in de chipsector tegenvallers gemeld vanwege moeilijke marktomstandigheden, zoals de afremmende economie, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de sancties tegen smartphonereus Huawei.

Het Duitse Infineon zag de omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar stijgen met 2 procent tot 2 miljard euro, mede door positieve wisselkoerseffecten. Verder lieten alle vier de divisies groei zien. De nettowinst daalde 3 procent tot 224 miljoen euro.

De onderneming verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal met ongeveer 1 procent groeit. Verder wordt voor het hele boekjaar gemikt op een omzet van ongeveer 8 miljard euro, 5 procent meer dan een jaar eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 2 stemmen
INFINEON TECH.AG NA O.N. 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INFINEON TECHNOLOGIES AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare