Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volkswagen zet zich schrap voor tegenwind

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen heeft in het voorbije tweede kwartaal een flinke winstsprong gemaakt. De Duitse autogigant zet zich echter schrap voor moeilijkere tijden door strengere emissieregels en de effecten van de handelsoorlog.

Het bedrijf uit Wolfsburg zag zijn operationele winst met 23 procent stijgen tot 5,6 miljard euro. Dat was voor een belangrijk deel te danken aan een stijging van de voertuigleveringen in aanloop naar strengere regels voor emissietesten in Europa. Die zullen naar verwachting voor vertraagde leveringen zorgen. Ook handelsbarrières zullen voor tegenwind zorgen, vooral voor de luxemerken Audi en Porsche.

De omzet steeg met 3,4 procent tot 61,2 miljard euro. Er werden bijna 7 procent meer voertuigen afgeleverd aan klanten, in totaal ruim 2,8 miljoen stuks. Onder de streep resteerde 3,3 miljard euro, bijna 7 procent meer dan een jaar eerder.

Dieselschandaal

Volkswagen is nog altijd niet in rustiger vaarwater sinds het dieselschandaal in september 2015 aan het licht kwam. Het bedrijf gaf toen toe op grote schaal emissietesten om de tuin te hebben geleid, waardoor dieselwagens schoner leken dan ze in werkelijkheid waren. Onlangs nog werd topman Rupert Stadler van het Volkswagen-onderdeel Audi opgepakt in verband met die zaak. Hij zit nog vast.

In het tweede kwartaal kreeg Volkswagen bovendien een boete van een miljard euro in Duitsland vanwege de emissiefraude. De totale schade door de kwestie bedraagt daardoor al meer dan 25 miljard euro. De strengere emissieregels in Europa moeten herhaling voorkomen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Volkswagen 18 apr
    141,400
    +0,21% +0,300
  2. 121,950
    +0,74% +0,900

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links