Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bodemonderzoeker Fugro voert omzet op

Bodemonderzoeker Fugro voert omzet op

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde van groei bij zijn diensten aan de offshore windsector, infrastructuur- en gebouwenmarkt en van het geleidelijke herstel in de olie- en gasindustrie.

De totale omzet ging met 3 procent omhoog tot 797,4 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Autonoom dus exclusief de effecten van wisselkoersen, overnames en desinvesteringen steeg de omzet met 16,6 procent. Voor heel 2018 rekent het bedrijf op omzetgroei op eigen kracht. Het bedrijfsresultaat (ebitda) exclusief bijzondere posten klom naar 56,7 miljoen euro, van 46,6 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2017.

Bij de divisie Marine, de grootste van het bedrijf, ging de vergelijkbare omzet met ruim 26 procent omhoog tot 503,1 miljoen euro. Bij het onderdeel Land was de autonome omzetgroei nagenoeg gelijk en bedroegen de opbrengsten 231 miljoen euro. Bij het samenwerkingsverband Geoscience kwam de omzet uit op 63,3 miljoen euro.

Winstmarge

De orderportefeuille voor de komende twaalf maanden staat op 943 miljoen euro. Fugro kondigde aan in november met een strategische update te komen.

De operationele winstmarge kwam uit op 0,5 procent, van een negatieve marge van 3,3 procent een jaar eerder. Dat is te danken aan de stijgende omzet en kostenbesparingen die Fugro heeft doorgevoerd. Voor het gehele jaar rekent het bedrijf op een ,,marginaal'' positieve marge.

Topman Øystein Løseth verklaarde in een toelichting dat olie- en gasbedrijven hun investeringen opvoeren om aan de vraag in de toekomst te voldoen. Het bedrijf werkt nog aan contracten met lage marges die tijdens het dieptepunt van de markt werden afgesloten. Fugro ziet wat prijsherstel, maar er is nog steeds veel concurrentie en overaanbod, waardoor de prijzen onder druk staan.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Fugro 2
  2. 04 apr Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fugro

23,800 11:19
-0,380 -1,57%
Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links