Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positieve stemming op Aziatische beurzen

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag eensgezind omhoog. Een sterker dan verwachte groei van de omvangrijke Chinese industrie en goed ontvangen bedrijfsresultaten zorgden voor een positieve stemming onder beleggers.

In Tokio sloot de Nikkei 0,3 procent hoger op 19.985,79 punten. Nitto Denko steeg 3,7 procent. De maker van industriële tape verhoogde de winstverwachting na sterke resultaten. Ook luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (plus 2,8 procent) schroefde zijn winstverwachting op. Volgens analisten van Daiwa Securities hebben tot nu toe al meer Japanse bedrijven hun verwachtingen verhoogd dan vorig jaar.

De beurs in Shanghai won 0,2 procent. Uit cijfers van onderzoeksbureaus Markit en Caixin bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in juli sterker dan verwacht is toegenomen. Een vergelijkbare graadmeter van de Chinese overheid wees maandag nog op een iets minder sterke industriële activiteit in juli.

De Hang Seng-index in Hongkong boekte een tussentijdse winst van 0,7 procent en de Kospi in Seoul klom 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,7 procent hoger na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op het laagterecord van 1,5 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links