Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Virusproblemen VS raken luchtvaartsector wereldwijd'

Gepubliceerd op 1 juli 2020 19:14 | Views: 2.803 | Onderwerpen: luchtvaart, Verenigde Staten

Air France-KLM 07 aug

3,85 -0,01 (-0,34%)

GENÈVE (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben te lijden onder de vele coronabesmettingen in de Verenigde Staten en ook andere landen. De verdere verspreiding van het virus ondermijnt namelijk het herstel van de reissector, zo waarschuwt de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

De organisatie schetste een scenario waarbij reisbeperkingen voor de VS en andere landen dit jaar de vraag naar vliegtickets drastisch in de weg zullen zitten. Eerder ging IATA uit van een daling van het verkeer met 36 procent. Als de grenzen van verschillende landen, waaronder de VS, gesloten blijven zal dit een min van 53 procent zijn.

De Europese Unie stemde eerder in met de geleidelijke versoepeling van het inreisverbod naar Europa voor inwoners van veertien landen. Onder meer de Verenigde Staten, Turkije, India, Rusland en Brazilië horen daar vanwege het relatief hoge aantal coronabesmettingen niet bij.

Voorzichtig over herstel

Vliegreizen tussen de VS en de EU zijn goed voor 29 miljard dollar aan opbrengsten per jaar. De Europese beslissing zal stand houden tot het moment dat het virus in de betreffende landen onder controle is.

Vooral Europese maatschappijen worden door de maatregel geraakt. Zij hebben anders dan hun Amerikaanse branchegenoten niet of nauwelijks een lokaal netwerk waarop kan worden teruggevallen, aldus IATA.

De organisatie is voorzichtig over het herstel in de komende maanden. Dit omdat het virus in veel landen nog niet onder controle is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 beleggertje2020 1 juli 2020 19:49
  Ik zou zeggen nu als de sodemieter wegwezen uit luchtvaartaandelen . Ben nu erg blij dat ik die nooit gehad heb ! Ikzelf was vroeger een zeer fervent vlieger maar de laatste jaren ga ik met de auto op vakantie en dan gewoon alles binnen 1 dag rijden . Dat is geweldig die vrijheid die ik nu heb ervaren ! Al dat gekut met die vliegmaatschappijen en controles daar en lange inchecktijden plus niet meer mogen rokenn in het vliegtuig ! Dan komen er nu nog die corona-maatregelen bovenop ! Ik heb het helemaal gehad met vliegen ! Ook nog veeel beter voor het milieu als er minder gevlogen wordt. Ook voor omwonenden van vliegvelden weer wat meer rust in de nacht ! Ik woon zelf niet in zo'n gebied maar heb wel met die mensen te doen die daar s'nachts van wakker moeten liggen en overdags daardoor hun werk veel minder goed kunnen doen
 2. forum rang 4 beleggertje2020 1 juli 2020 19:51
  quote:

  ruud11 schreef op 1 juli 2020 19:45:


  Een k/w van boven de 100 zal het nieuwe normaal worden.
  Als we dat als de nieuwe TA nemen, dat hierbij investering rendabel is.
  WOW DAN KAN DE BEURS NOG STEEDS EXPLODEREN


  Ha ha hele hevige beursdalingen komen als een dief in de nacht , let maar es op. Misschien dit jaar nog !
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare