Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Vraag naar vliegtickets in mei iets minder dramatisch'

Gepubliceerd op 1 juli 2020 17:15 | Views: 1.558

Air France-KLM 17:36

4,16 +0,09 (+2,24%)

GENÈVE (AFN) - De vraag naar vliegtickets was ook in de maand mei dramatisch, maar minder dramatisch dan in april. Dat concludeert de internationale luchtvaartorganisatie IATA, die met de cijfers over voorjaarsmaand mei op de proppen kwam.

In mei zakte de passagiersstroom op jaarbasis met 91,3 procent in. Dat was in april nog min 94 procent. "Dat het minder dramatisch is, is eigenlijk het enige wat je daar over kan zeggen", aldus IATA.

Lokale vluchten werden weer iets vaker uitgevoerd, merkt de organisatie op. Internationale vluchten lagen in mei nagenoeg stil. "We staan pas aan het begin van een lang en moeizaam hersteltraject", meldt IATA. "Daarbij is nog heel veel onzeker."

De organisatie wijst onder meer op de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in belangrijke markten. Dit resulteerde in de tweede helft van juni ook in een dip bij de boekingen. Volgens IATA zijn er tal van redenen om voorzichtig te blijven over de vooruitzichten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Ger1948 1 juli 2020 17:43
    Kijk vooral naar de cijfers in Amerika: ook allemaal minder dramatisch.....men had nog slechter verwacht, en hoppa omhoog met de handel. Het werkelijke besef dat het toch WEL veel dramatischer is dan een jaar geleden, dat besef komt nog wel. Zeker Trump en zijn trouwe aanhang zullen alles in het werk stellen om de beurzen hoog te houden. Maar of hij dit volhoud tot aan de verkiezing?????? Vul maar in.
  2. forum rang 4 Pieter Vandewalle 1 juli 2020 18:42
    Hophop, enkel maar positief nieuws. Dat is nu eenmaal eigen aan het eind van een crisis. We zijn weer vertrokken voor een jarenlange hausse. Kijk maar eens na 2008 wat er gebeurde en toen had je ook ganse fora vol doemdenkers. Helaas shorters, alles komt goed en de beurzen nemen voorschot!
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare