Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Schrappen dividend Sligro geen verrassing'

Gepubliceerd op 1 juli 2020 09:32 | Views: 2.477 | Onderwerpen: dividend

Sligro 03 jul

13,92 -0,06 (-0,43%)

AMSTERDAM (AFN) - Het nieuws dat groothandelsbedrijf Sligro zijn dividend schrapt is geen verrassing gezien de moeilijke marktomstandigheden voor de onderneming door de coronacrisis. Dat meldde KBC Securities.

Het schrappen van dividend is onderdeel van nieuwe afspraken van Sligro en zijn huisbank en andere financiers waardoor de bankconvenanten zijn verruimd. De resultaten van de onderneming staan al geruime tijd onder druk door de maatregelen tegen het coronavirus. Volgens Sligro is er nu voldoende financiële ruimte om de activiteiten voort te kunnen zetten en leningen dit najaar af te lossen.

KBC zegt blij te zijn dat Sligro nu meer financiële flexibiliteit heeft en blijft geloven in de potentie van het bedrijf op de langere termijn. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 16 euro.

ING is negatief gestemd over de verwachting van Sligro dat pas in de tweede helft van volgend jaar de opbrengsten weer herstellen richting het niveau van voor de coronacrisis. Dat wijst er volgens ING op dat de markt voor Sligro trager herstelt dan eerder gedacht. Het advies is hold en het koersdoel is 14 euro.

Het aandeel Sligro noteerde woensdag omstreeks 09.40 uur een min van 1,8 procent op 13,48 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare