Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse winkelexploitant SSP waarschuwt voor harde ingreep

Gepubliceerd op 1 juli 2020 08:48 | Views: 2.105 | Onderwerpen: Groot-Britannië

B&S Group SA 27 nov

8,30 +0,25 (+3,11%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - SSP Group, dat wereldwijd voedselwinkels exploiteert op luchthavens en treinstations, moet mogelijk zo'n 5000 banen schrappen op zijn hoofdkantoor en bij zijn Britse activiteiten. Het concern lijdt forse verliezen vanwege de coronapandemie, die een grote impact heeft op binnenlandse en buitenlandse reizigers. Als het herstel op het huidige niveau doorzet, is hard ingrijpen niet te voorkomen.

Door de ontslagronde zou meer dan de helft van het Britse personeel van de eigenaar van ketens als Upper Crust en Caffè Ritazza op straat komen te staan. SSP heeft wereldwijd meer dan 39.000 mensen in dienst en is ook in bijvoorbeeld Nederland, de Verenigde Staten, India en China actief. Dagelijks bedient de onderneming ongeveer 1,5 miljoen klanten.

De wereldwijde verkopen waren in april en mei ongeveer 95 procent lager dan een jaar eerder. In juni was enig herstel zichtbaar, vooral in Europa en Noord-Amerika.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare