Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei lager na negatief Tankan-rapport

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met verlies begonnen aan de eerste maand van het derde kwartaal. Een negatief Tankan-rapport van de Bank of Japan, waaruit bleek dat het vertrouwen van grote Japanse bedrijven is gekelderd tot het laagste niveau in elf jaar, en de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Japanse hoofdstad Tokio drukten de stemming onder beleggers.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,8 procent in de min op 22.121,73 punten. De kwartaalindex van de Japanse centrale bank die het vertrouwen van Japanse industriebedrijven in de economie weergeeft zakte in juni naar min 34. Dat is de laagste stand sinds juni 2009. Eind maart stond de index nog op min 8. Vooral onder de Japanse autofabrikanten nam het vertrouwen flink af. De aandelen van de autobouwers Nissan, Honda en Suzuki stonden daardoor onder druk.

De andere beurzen in de Aziatische regio ging licht vooruit. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,5 procent. Uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in juni is toegenomen tot het hoogste niveau sinds december vorig jaar. De Kospi in Seoul won 0,2 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney steeg 0,3 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.079,70 18 apr
+117,90 +0,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links