Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro en kredietverstrekkers passen afspraken aan

Gepubliceerd op 1 juli 2020 07:58 | Views: 1.975

Sligro 03 jul

13,92 -0,06 (-0,43%)

VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank en andere financiers waardoor zijn bankconvenanten zijn verruimd. De resultaten van de onderneming staan al geruime tijd onder druk door de maatregelen tegen het coronavirus. Volgens Sligro is er nu voldoende financiële ruimte om de activiteiten voort te kunnen zetten en leningen dit najaar af te lossen.

Sligro heeft in de aanvullende afspraken onder andere beloofd dit kalenderjaar geen dividend uit te keren. Financieel herstel heeft nu prioriteit, dus is er geen ruimte voor winstuitkeringen. Volgens de onderneming is het dankzij de aanpassingen aan de convenanten beter mogelijk om het herstel in het tweede halfjaar te financieren.

Het groothandelsbedrijf is een belangrijke leverancier aan de horeca en boekte dan ook fors minder omzet door de gedwongen sluiting van cafés en restaurants. Die noodgrepen drukten de opbrengsten bij Sligro in het eerste kwartaal al met 45 miljoen euro. Pas in de tweede helft van volgend jaar verwacht Sligro dat de opbrengsten weer herstellen richting het niveau van voor de coronacrisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare