Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oud-baas Proximus schikt in voorkenniszaak

Gepubliceerd op 1 juli 2020 07:07 | Views: 1.446

KPN 03 jul

2,41 0,00 (-0,04%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Dominique Leroy, de oud-baas van het Belgische telecomconcern Proximus en ooit de beoogde topvrouw van KPN, heeft een voorkenniszaak geschikt met toezichthouder Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Ze koopt een mogelijke vervolging af voor bijna 108.000 euro, aldus een verklaring.

Leroy verkocht een pakket aandelen net voor ze haar vertrek aankondigde naar KPN. De transactie deed vermoedens van handel met voorkennis rijzen en er werden huiszoekingen gedaan bij Proximus en Leroy. De overstap naar KPN ging door de affaire uiteindelijk niet door, wel hield Leroy steeds vast aan haar onschuld.

Volgens de FSMA beschikte Leroy, op het ogenblik van de verkoop van haar aandelen, over "bevoorrechte informatie die voortvloeide uit het bestaan van gevorderde onderhandelingen met KPN over haar aanwerving als topbestuurder, met als gevolg de niet-hernieuwing van haar mandaat als topvrouw van Proximus", aldus de waakhond. De FSMA is van mening dat de verkoop bijgevolg handel met voorwetenschap was.

De schikking is overigens onder voorbehoud en moet nog worden bekrachtigd door de Brusselse raadkamer.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare