Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

S&P verlaagt outlook Rabobank en ABN AMRO

Gepubliceerd op 1 juli 2019 14:53 | Views: 4.509 | Onderwerpen: banken, Rabobank

ABN AMRO BANK N.V. 10 jul

8,08 +0,28 (+3,64%)

PARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's is iets minder positief over ABN AMRO en Rabobank. De firma verlaagde de outlook voor de financiële instellingen van positief naar stabiel, onder meer omdat het de banken niet is gelukt om het evenwicht op de vastgoedmarkt meer in balans te brengen.

In een rapport rept S&P van enige onevenwichtigheid op de vastgoedmarkt. De relatief hoge schuldenlast van de private sector beperkt het vermogen van de "zeer open Nederlandse economie" om gemakkelijk potentiële externe schokken te weerstaan, aldus de kenners.

S&P handhaafde het oordeel op Rabobank (A+/A-1), ABN AMRO (A/A-1) en ook de Volksbank (A-/A-2). De outlook bij de Volksbank bleef staan op positief, omdat de bank volgens de kredietbeoordelaar werk maakt van het opbouwen van een grotere buffer met financiële instrumenten om crediteuren te beschermen.

Verder wijst S&P op de goede staat van de Nederlandse economie. De kredietbeoordelaar rekent op een groei van het bbp van 1,7 procent dit jaar en gemiddeld 1,5 procent in de periode 2020-2022. Ook is de werkloosheid in Nederland met 3,3 procent laag, aldus S&P.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 60% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Rabobank

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare