Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ertsprijs stijgt na Australische exportkrimp

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De prijs voor ruwe ijzererts zit stevig in de lift na berichten dat de Australische export dit jaar lager zal uitvallen. Daarmee zou voor het eerst in circa twintig jaar sprake zijn van een jaarlijkse daling van de uitvoer.

Volgens de Australische regering zullen mondiale zendingen van erts dit jaar ruim 4 procent lager uitvallen. Naast de Australische exportdaling zal ook in Brazilië sprake zijn van krimp. Vanuit China, 's werelds grootste ertsleverancier, zal wel meer erts worden verscheept. In China zijn verschillende signalen over krapte in de markt en de toestand van de staalindustrie. De staal- en ertsvoorraden dalen al twaalf weken op rij, waarmee sprake is van de langdurigste krimp sinds 2012.

De zogeheten futures voor erts steeg maandag met tot 6,3 procent tot bijna 120 dollar per ton in Singapore. In het tweede kwartaal van dit jaar was al sprake van de grootste prijsstijging voor erts sinds 2016. Australië gaat nu uit van 'free-on-board-prijzen' die met 80,10 dollar per ton 20 procent hoger liggen dan bij een eerdere raming.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links