Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor neemt laatste horde voor aankoop Ilva

Gepubliceerd op 1 juli 2019 08:30 | Views: 3.890 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 10 aug

10,29 +0,48 (+4,86%)

LUXEMBURG (AFN) - Staalgigant ArcelorMittal heeft de verkoop van onderdelen aan branchegenoot Liberty House Group afgerond. Hiermee is in totaal 740 miljoen euro gemoeid. Die afstoting was voor Arcelor de laatste horde voor de inlijving van de Italiaanse staalfabrikant Ilva.

Het gaat onder meer om de afwerkingslijnen rond Luik en de Luxemburgse dochteronderneming ArcelorMittal Dudelange. ArcelorMittal en Liberty House bereikten eveneens een akkoord over de overname van activiteiten in België, Luxemburg, Tsjechië, Roemenië, Macedonië en Italië.

Brussel gaf in april groen licht voor de afstoting. Bij de Europese Commissie waren aanvankelijk twijfels gerezen over de houdbaarheid van de deal, mede omdat die voor een groot deel met geleend geld zou worden gefinancierd. Nadat Liberty House had toegezegd meer eigen kapitaal te gebruiken voor de aankoop, ging de Commissie alsnog akkoord.

ArcelorMittal heeft al 610 miljoen euro ontvangen van Liberty House. Het bedrijf moet 110 miljoen euro borg storten om door Liberty House te worden gebruikt voor bepaalde investeringsprojecten als onderdeel van het goedkeuringsproces van de Europese Commissie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare