Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Private equity welkom bij verzekeraars'

Gepubliceerd op 1 jul 2019 om 06:49 | Views: 1.756 | Onderwerpen: verzekeringen

NN Group 24 jan

32,43 +0,22 (+0,68%)

AMSTERDAM (AFN) - Private-equitypartijen zijn logische kopers van Nederlandse levensverzekeraars. Dat zegt Olaf Sleijpen, divisiedirecteur verzekeraars bij De Nederlandsche Bank (DNB), in gesprek met Het Financieele Dagblad (FD).

Met de uitspraak zet de centrale bank volgens de krant de deur open voor meer overnames van verzekeraars door private equity. Drie weken geleden won Athora, gesteund door private-equitypartij Apollo, de overnamestrijd om verzekeraar Vivat, het voormalige Reaal. De beurskoersen van andere verzekeraars stegen op de dag van bekendmaking.

De toezichthouder ziet wel enkele risico's voor polishouders, maar is per saldo positief. "Ik weet dat je goed moet opletten bij private equity", zegt Sleijpen. Hij kan bijvoorbeeld geen garanties geven dat gekochte Nederlandse polissen onder Nederlands toezicht blijven vallen. Nieuwe eigenaren kunnen ze naar een Europees land brengen waar het toezicht minder streng is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links