Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Commissarissen Lufthansa nu wel akkoord met steunpakket

Gepubliceerd op 1 juni 2020 16:57 | Views: 1.157

Air France-KLM 03 jul

4,21 +0,04 (+1,03%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 03 jul

8,92 +0,02 (+0,27%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De raad van commissarissen van Lufthansa is nu wel akkoord gegaan met het steunpakket dat de luchtvaartreus van de Duitse overheid kreeg, inclusief de bijbehorende voorwaarden van de Europese Commissie. Hierdoor is de miljardensteun om Lufthansa overeind te houden, een stap dichterbij gekomen. Alleen de aandeelhouders van het Duitse concern moeten nog hun fiat geven.

De commissarissen van Lufthansa lagen vorige week nog dwars omdat ze de voorwaarden van Brussel onverteerbaar vonden. Vrijdag kamen de Duitse overheid en de Europese Commissie vervolgens een compromis overeen, wat toen ook meteen goedkeuring verkreeg van het bestuur van het bedrijf zelf. Lufthansa moet het aantal vliegtuigen op de vliegvelden van Frankfurt en München elk met vier toestellen verminderen. Ook dient de onderneming afstand te doen van een aantal aantal slots op de luchthavens. Een slot is een term voor de tijdsperiode waarbinnen een vliegtuig mag opstijgen of landen op een vliegveld.

Volgens vicevoorzitter Margrethe Vestager van de Europese Commissie is het inleveren van slots als compensatie voor steun eerder uitgebreid besproken met de lidstaten voor de commissie de regels voor staatssteun in verband met de coronacrisis tijdelijk versoepelde. "Slots zijn beperkt en dus een machtig concurrentiemiddel", liet de Deense vorige week al weten. Duitsland wil het noodlijdende Lufthansa redden door een belang van 20 procent te nemen voor 6 miljard euro en garant te staan voor een lening van 3 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LUFTHANSA AG VNA O.N. 100% zegt verkopen 2 stemmen
Air France-KLM 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE LUFTHANSA AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare