Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Geest uit het verleden weg voor ABN AMRO'

Gepubliceerd op 1 juni 2020 10:56 | Views: 17.060 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 03 jul

7,96 -0,05 (-0,57%)

AMSTERDAM (AFN) - Een uitspraak van de hoogste Belgische rechter heeft een einde gemaakt aan een slepende zaak over converteerbare obligaties van de Nederlandse tak van het voormalige Fortis, dat nu onderdeel is van ABN AMRO. Analisten van ING noemen het positief dat de zaak na bijna tien jaar eindelijk is opgelost.

De zaak ging om verplicht converteerbare obligaties die door Fortis Bank Nederland (nu ABN AMRO), de Belgische Fortis Bank (nu BNP Paribas Fortis) en verzekeraar Fortis (nu Ageas) in 2007 waren uitgegeven. Als gevolg van de financiële crisis werd Fortis opgesplitst en door Nederland en België genationaliseerd. De obligaties werden eind 2010 verplicht omgezet in aandelen van Ageas.

Een aantal obligatiehouders had tijdens een vergadering daarvoor zelfstandig besloten de looptijd van de obligaties te verlengen tot 2030 en vocht de omzetting in aandelen aan. In 2012 kregen ze nul op het rekest van een Brusselse rechtbank en ook een beroep werd vorig jaar afgewezen. Nu heeft ook de hoogste rechter van België dus in het voordeel van de financiële instellingen beslist.

ING heeft een hold-advies voor ABN AMRO met een koersdoel van 18,50 euro. Het aandeel ABN AMRO stond maandag rond 10.30 uur 5 procent hoger op 7,57 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 54% zegt kopen 35 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 erjee-ff 1 juni 2020 11:47
  quote:

  Scopum Pretium schreef op 1 juni 2020 11:20:


  Haha, Een HOLD advies met koersdoel €18,50.
  Dan zou ik denken dat ze bedoelen buy?
  Is €11 hoger ten opzichte van de koers nu.

  Buy, hold en sell worden bij andere analisten vertaald als overweight, equal weight en underweight, wat zo veel wil zeggen als: "binnen een gebalanceerde portfolio zou AAB een gelijk gewicht moeten krijgen als (bijv) ING". Hoe je dat vervolgens weer wilt interpreteren (gewicht in aandelen, gewicht in belegd vermogen) is aan de portfolio manager.

  Mijn interpretatie van dit advies: als je ze nu in de portfolio hebt, niet verkopen, maar vast houden. ING voorziet ruimte om te stijgen richting de 18,50 (maar ze zeggen natuurlijk niet op welke termijn). Maar da's natuurlijk pure interpretatie en YMMV.

 2. [NL]HardcoreHolland 1 juni 2020 12:05
  Hmmzz, het koersdoel van 18,50 had ING al voor dit bericht naar buiten kwam... ING meldt nu dat het positief nieuws is, logischerwijs zouden ze het koersdoel nu moeten verhogen... persoonlijk denk ik dat een koersdoel van €27,50 wel past voor een ingetogen capabele financiële instelling als ING!!

  Ongelooflijk wat leven ze daar toch in een bijzondere omgeving, net als vele andere analisten!
 3. BIUSEE 1 juni 2020 14:30
  ING had ook een koopadvies voor Fugro, koersdoel 13,50. En enkele dagen geleden 4 euro!!!
  UBS had ook een mooi verkoopadvies voor Flow Traders ( 17 euro!! ),daarna houden 21 resp. 23 euro. Inmiddels is de koers bijna verdubbeld. Welke conclusie kun je hieruit trekken? Gewoon doen wat je zelf denkt wat goed is. Vanmorgen OCI gekocht, inderdaad kan 5 euro worden, maar ook 12. Niet alles is rationeel te benaderen.
 4. cryptotraden.nl 1 juni 2020 21:28
  Als het geen 3de top word rond de €8 kan het wel eens hard omhoog gaan (weinig tot geen weerstand tot €15 en 2 kleine gaatjes te dichten).
  Word er een 3de top gevormd zou ik toch opletten.

  Misschien de reden voor het HOLD advies met koersdoel €18,50 in combinatie met het huidige sentiment?
 5. Beursplein 5 2 juni 2020 01:17
  Er zijn diverse schandalen bij ABN-AMRO.

  Ook gaan er forse afwaarderingen volgen. Een koers van 10 euro is al veel te hoog.

  quote:

  Lepre Chaun schreef op 1 juni 2020 14:55:


  Dit Aandeel staat veelstelt laag gewaardeerd .
  Gewoon doorgeslagen naar een te lage waarde die zeer zeker rond de 20 euro hoort te staan.
 6. jan van delft 2 juni 2020 13:13
  ik bezit ze vanaf 1e introductie ergens in de 18 was dat he, een ronduit beschamende vertoning deze bank met veel mismanagement, zeer zwakke risc afdeling, leiding hiervan dient ogenblikkelijk vervangen te worden. Komende 5 jaren verwacht ik er niet al te veel van, een koersdoel optimistisch van 10 zou al heel wat zijn.....zijn bezig met "groene" verhaaltjes maar hollen de aandeelhouders positie systematisch uit, dan wel door schandaal dan wel door totaal misvatten van hoe je een gedegen risico analyse doet in wholesale. Good luck ABN !
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare