Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Ryanair eist loonoffer van Frans personeel'

Gepubliceerd op 1 juni 2020 09:07 | Views: 2.626 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 03 jul

4,21 +0,04 (+1,03%)

PARIJS (AFN) - Ryanair zou van personeel in Frankrijk eisen dat zij 10 tot 20 procent van hun loon inleveren om de van huis uit Ierse prijsvechter door de coronacrisis te loodsen. Als personeel de geste weigert dan volgt mogelijk ontslag. Vakbonden spreken van chantage. Het Franse televisiestation BFM bericht over de kwestie.

Volgens het bericht van BFM gaat het bij de hoogste lonen om een salariskorting van 20 procent. Bij de minste verdieners gaat het om het inleveren van zeker 10 procent van het salaris. In geval van weigering zouden 23 van de 81 piloten van Ryanair en 27 van de 160 cabinemedewerkers in Frankrijk hun baan kunnen verliezen.

Volgens de plannen zouden de medewerkers het vijf jaar lang met een lager loon moeten doen. Daarna zouden de lonen weer worden verhoogd. Verder wordt het loon van ingehuurde piloten verlaagd.

Verdeeld

Vakbonden in Frankrijk reageerden verdeeld op de plannen. Pilotenbond SNPL zou de prestatieovereenkomst hebben aanvaard in afwachting van betere tijden. De bond zou de toezegging hebben gekregen dat Ryanair geen personeel ontslaat.

Cabinebond SNPNC zou om opheldering hebben gevraagd, maar heeft nog geen reactie ontvangen. Loonverlagingen is volgens de bond onaanvaardbaar. Een gang naar de rechter wordt niet uitgesloten.

Volgens Ryanair is sprake van tijdgebonden maatregelen om zoveel mogelijk banen te behouden. De Ieren wijzen ook naar de situatie bij sectorgenoten. Eerder had Ryanair aangegeven dat het 3000 man personeel ontslaat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare