Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aegon trekt aan langste eind in Kifid-zaak

Gepubliceerd op 1 mei 2019 11:31 | Views: 4.690 | Onderwerpen:

Aegon 13:29

2,53 +0,01 (+0,28%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraars Aegon en Achmea hebben gelijk gekregen in een kwestie over pensioenverzekeringen bij het Kifid. Volgens de geschillencommissie van het financiële klachteninstituut is er inzake de klachten geen grond om een vergoeding te claimen voor een daling van het pensioenkapitaal.

Het gaat in beide zaken om een zogenoemde beschikbare premieregeling. Wanneer de pensioenverzekering tot uitkering gaat komen, blijkt het beschikbare pensioenkapitaal lager te zijn dan de opgave van de waarde van dit pensioenkapitaal enkele maanden eerder. Consumenten vonden dat hun verzekeraar hen daarvoor had moeten waarschuwen en eisten een vergoeding.

Maar de geschillencommissie stelt in de recente uitspraken dat niet is gebleken dat de verzekeraars voorafgaand aan het moment waarop het belegde pensioenkapitaal werd omgezet in een pensioenuitkering te risicovol hebben belegd of anderszins te kort zijn geschoten. Bij een beschikbare premieregeling is de hoogte van het uiteindelijk aan te kopen pensioen eigenlijk altijd onzeker. Dit is omdat het onder meer afhangt van de beleggingswaarde, de voor het pensioen relevante rentestand en de levensverwachting op het moment van pensionering.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Fluitgast 1 mei 2019 14:27
  Tja hoe dom kan je zijn om met je zuur verdiende centjes je toekomstige pensioen laten afhangen van een beschikbare premieregeling. Dat is vragen om problemen. Dat blijkt maar weer! Mensen zien alleen maar dollartekens in hun ogen en denken meer, meer, meer! Gewoon gegokt en verloren.
 2. forum rang 10 rationeel 1 mei 2019 14:31
  quote:

  Fluitgast schreef op 1 mei 2019 14:27:


  Tja hoe dom kan je zijn om met je zuur verdiende centjes je toekomstige pensioen laten afhangen van een beschikbare premieregeling. Dat is vragen om problemen. Dat blijkt maar weer! Mensen zien alleen maar dollartekens in hun ogen en denken meer, meer, meer! Gewoon gegokt en verloren.


  Het is toch in de hele maatschappij zo, dat er ...heel veel...rekening wordt gehouden met de burgers die van ...heel veel...geen verstand hebben?

  Probleem waar een oplossing voor nodig is.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare