Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nouryon rekent op verdere groei

Gepubliceerd op 1 mei 2019 10:49 | Views: 1.579

DSM 13:19

129,25 +1,25 (+0,98%)

AMSTERDAM (AFN) - Nouryon, de voormalige speciaalchemietak van AkzoNobel, verwacht dit jaar verdere groei te behalen. Volgens topman Charlie Shaver profiteert het bedrijf van een betere productmix en gunstige grondstofprijzen.

In 2018 kwamen de opbrengsten uit op dik 5 miljard euro. Dat is 2 procent meer dan in 2017. ,,We verwachten de lage eencijferige omzetgroei in 2019 voort te zetten'', stelt Shaver in een handelsbericht.

Ook de prognose voor het bedrijfsresultaat is volgens hem positief, onder meer geholpen door besparingsprogramma bij Nouryon. Het aangepaste ebitda-resultaat van het concern groeide vorig jaar met 4 procent aan tot bijna 1,1 miljard euro. De winstmarge verbeterde tot 21,1 procent, van 20,6 procent een jaar eerder.

Aandeelhouders tevreden houden

Het bedrijf slaagde er onder meer in om de productie van zogeheten Expancel-microsferen in het Zweedse Sundsvall op te krikken. Dat zijn minuscule plastic balletjes die bij verhitting veel groter worden. Daarnaast werd de productiecapaciteit voor dicumylperoxide in het Chinese Ningbo verdubbeld.

AkzoNobel verkocht zijn speciaalchemietak vorig jaar voor ruim 10 miljard euro aan investeerder Carlyle, dat samen optrok met het Singaporese GIC. De stap was bedoeld om aandeelhouders tevreden te stellen. Zij begonnen eerder te morren toen Akzo toenaderingen van het Amerikaanse PPG om het hele bedrijf in te lijven, afwees. Wereldwijd werken er zo'n 10.000 mensen bij Nouryon.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare