Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rustige beurshandel in Azië

Rustige beurshandel in Azië

TOKIO (AFN) - De beurshandel in Azië verliep dinsdag rustig. Veel graadmeters in het Verre Oosten beurzen waren gesloten vanwege de Dag van de Arbeid. Beleggers verwerkten onder meer het nieuws dat Amerikaanse importheffingen tegen de Europese Unie worden uitgesteld tot juni, terwijl de invoertarieven wel voor China en Japan gelden. Ook beschuldigingen van Israël aan het adres van Iran dat stiekem aan kernwapens zou werken werden gewogen.

In Tokio keerden beleggers juist terug na een lang weekend, maandag was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag. De Nikkei-index begon mei 0,2 procent hoger op 22.508,03 punten. Een negatieve uitschieter was Sony. De Japanse elektronicagigant verloor 6,1 na een winstwaarschuwing. Industrieel conglomeraat Hitachi won juist 6,1 procent na goede resultaten.

De All Ordinaries in Sydney dikte 0,6 procent aan. Australische beleggers verwerkten het rentebesluit van de nationale bank, die zoals verwacht de belangrijkste rentetarieven handhaafde. Vooral de aandelen van banken gingen omhoog. De beurzen in Zuid-Korea, China en Hongkong waren gesloten vanwege de Dag van de Arbeid. Ook in onder meer Singapore, India en Vietnam werd niet gehandeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links