Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fusie Opgen en Curetis afgerond

Gepubliceerd op 1 april 2020 22:38 | Views: 5.937

AMSTERDAM (AFN) - De fusiedeal tussen biotechnoloog Curetis en het Amerikaanse OpGen is rond. Aandeelhouders gaven goedkeuring aan de transactie, waarna een handtekening onder de deal is gezet.

Curetis kondigde de overname in september aan. Hoewel de Duitse specialist in diagnosesystemen de overnemende partij is, wordt de samensmelting juridisch vormgegeven als een overname van Curetis met een beursnotering in Amsterdam door OpGen. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf dat in 2019 goed was voor een gecombineerde pro forma-omzet van 6 miljoen dollar. Dat was 4,5 miljoen dollar in 2018.

Een vergadering van de aandeelhouders van OpGen werd eerder verdaagd omdat er niet genoeg aandeelhouders hun stem hadden uitgebracht. Door de vergadering te verplaatsengaf OpGen aandeelhouders de tijd om hun stem uit te brengen.

Curetis USA wordt de komende weken ontbonden en medewerkers komen in dienst van OpGen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare