Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Luchtvrachtvervoer verder onder druk

Gepubliceerd op 1 april 2020 20:14 | Views: 1.756

Air France-KLM 27 mei

4,29 +0,12 (+2,81%)

GENÈVE (AFN) - De luchtvrachtsector heeft in februari wederom te maken gehad met een dalende vraag. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA werd de negatieve impact van het nieuwe coronavirus op de vraag en de capaciteit steeds meer duidelijk.

Volens IATA daalde de vraag naar vrachtvervoer door de lucht in februari met 1,4 procent op jaarbasis op een capaciteit die 4,4 procent lager lag. Gecorrigeerd voor seizoenseffecten, onder meer vanwege de timing van Chinees nieuwjaar en de schrikkeldag op 29 februari, was sprake van een daling van de vraag naar luchtvracht met 9,1 procent.

De IATA merkt op in februari de de productie in China, een van 's werelds grootste markten voor luchtvracht, sterk daalde als gevolg van fabriekssluitingen en reisbeperkingen. De wereldwijde exportorders daalde daarbij tot een historisch laag niveau. Verder vlogen ook minder passagiersvliegtuigen, die doorgaans ook gebruikt worden voor vrachtvervoer. In Azië daalde de capaciteit op jaarbasis met 17 procent.

IATA-baas Alexandre de Juniac benadrukte nogmaals het belang van luchtvracht, ook voor de aanpak van het coronavirus met de leveringen van medicijnen en apparatuur. Volgens hem is het van cruciaal belang dat regeringen blokkades opheffen, juist nu de sector er er alles aan doet om het wereldwijde luchtvrachtnetwerk tijdens de crisis te laten functioneren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 @iPlof 1 april 2020 21:09
    Gelukkig is Elbers al weer volop aan het eisen in Den Haag voor nog meer steun:
    fd.nl/ondernemen/1340162/klm-topman-r...

    Fijn dat onze aandelen aan gort gaan, onze pensioenen worden gekort, de economie stil ligt, de werkeloosheid stijgt, het faillissementen regent straks, maar AUB allemaal nog even extra betalen voor onze blauwe 'trots'..want ja belangrijk voor de economie he..
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare