Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever verwerft GSK-onderdeel in India

Gepubliceerd op 1 april 2020 15:03 | Views: 1.994 | Onderwerpen: India

UNILEVER 27 mei

45,17 +0,77 (+1,73%)

ROTTERDAM (AFN) - Levens- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever heeft zijn miljardendeal in India zo goed als afgerond. Het Brits-Nederlandse bedrijf heeft de divisie Consumer Healthcare overgenomen van GlaxoSmithKline (GSK). De activiteiten zijn samengevoegd met Hindustan Unilever (HUL).

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat er een akkoord was bereikt over de deal, waar alles bij elkaar zo'n 3,3 miljard euro mee was gemoeid. Naast Unilever aasde ook het Zwitserse Nestlé op het onderdeel dat in Horlicks zijn belangrijkste merk weet. Inmiddels zijn alle toezichthouders ook akkoord.

Horlicks is groot geworden met het maken van een drankje op basis van melk en granen. Daar zijn in India ook onder meer koekjes en granenrepen bijgekomen. Ook het chocoladedrankje Boost valt onder de voormalige GSK-dochter.

De overname behelsde naast het samengaan van de beursgenoteerde onderdelen van beide bedrijven in India, ook de verwerving van commerciële activiteiten en bezittingen buiten India en het inlijven van een belang van 82 procent in GSK Bangladesh. Met dat laatste is Unilever nog niet helemaal klaar. Dat gebeurt naar verwachting binnenkort. Unilevers belang in HUL verwatert door de deal van 67,2 procent tot 61,9 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

India

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare