Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Werkgelegenheid bedrijfsleven VS gekrompen door crisis

Gepubliceerd op 1 april 2020 14:21 | Views: 3.493 | Onderwerpen: arbeidsmarkt, Verenigde Staten

NEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in maart gekrompen door de coronacrisis omdat veel bedrijven de deuren hebben gesloten. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de krimp uit op 27.000 banen. Economen hadden in doorsnee rekening gehouden met een veel sterkere afname met 150.000 banen.

Vorige week werd nog bekend dat de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten explosief zijn gestegen door de crisis, waarbij met name kleinere bedrijven hard worden geraakt. In februari kwamen er volgens een herzien cijfer nog 179.000 arbeidsplaatsen bij in het Amerikaanse bedrijfsleven.

ADP zegt dat het rapport nog niet de volledige impact van de coronacrisis laat zien omdat banen die werden geschrapt na 12 maart in het volgende rapport vallen. Waarschijnlijk zal in dat nieuwe rapport er dan ook een flinke opwaartse herziening van het banenverlies in maart komen.

De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. In dat rapport worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

Gerelateerd

arbeidsmarkt

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare