Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Olieconcern BP snijdt ook in uitgaven om coronacrisis

Gepubliceerd op 1 april 2020 11:45 | Views: 1.698

Royal Dutch Shell A 12:08

15,00 +0,01 (+0,04%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse olie- en gasconcern BP gaat zijn kapitaalinvesteringen dit jaar verlagen om zo het hoofd te bieden aan de scherp gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. De bestedingen zullen een kwart lager uitvallen dan eerder gedacht. Daarmee volgt BP het voorbeeld van veel andere grote oliebedrijven waaronder Shell door het mes te zetten in de uitgaven.

BP verwacht dat de kapitaalbestedingen dit jaar uitkomen op circa 12 miljard dollar. De productie van olie en gas zal in het eerste kwartaal uitkomen op het equivalent van ongeveer 2,6 miljoen vaten per dag, wat lager is dan een jaar eerder. De kostenbesparingen zouden eind 2021 rond 2,5 miljard dollar moeten zijn. Het desinvesteringsprogramma van 15 miljard dollar ligt volgens BP op schema.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare