Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bijna een kwart meer omzet voor ICT Group

Gepubliceerd op 1 mrt 2019 om 07:35 | Views: 2.055

ICT Group 17:15

11,40 +0,20 (+1,79%)

BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft zijn omzet vorig jaar met bijna een kwart opgevoerd. De beursgenoteerde automatiseerder wist ook zijn winstgevendheid te verbeteren en boekte 80 procent meer nettowinst.

Het bedrijf uit Barendrecht zette een jaaropbrengst in de boeken van bijna 130 miljoen euro. De sterke omzetstijging was grotendeels te danken aan overnames, maar ook op eigen kracht was er sprake van een omzetgroei van 6 procent.

Afgelopen jaar werden onder meer de resterende aandelen in ICTMobile overgenomen van het management van ICT. Ook NedMobiel werd ingelijfd en InTraffic kwam helemaal in handen van ICT Group.

Strategie-update

Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 19 procent naar dik 14 miljoen euro, waardoor de winstmarge uitkwam op 11 procent. Onder de streep hield het bedrijf ruim 9 miljoen euro over, vooral geholpen door dik 4 miljoen euro aan eenmalige baten. Dit betreft een boekwinst op het volledig in handen krijgen van InTraffic en de herwaardering van het belang van het bedrijf in GreenFlux.

ICT Group rekent voor 2019 op een verdere groei van de omzet en het bedrijfsresultaat, vergelijkbaar met 2018. In november meldde de onderneming in een strategie-update al dat het zijn omzet in de periode 2017 tot 2022 wil verdubbelen tot 200 miljoen à 230 miljoen euro. De winstmarge (ebitda) zou in diezelfde periode tussen de 10 procent en 12 procent moeten blijven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ICT Group 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

ICT Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links