Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Strukton betaalde Saoedische prins miljoenen'

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Strukton heeft vanaf 2013 tientallen miljoenen euro's betaald aan een halfbroer van de huidige Saoedische koning. In ruil voor die betalingen mocht het bedrijf meebouwen aan het metronetwerk in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, meldt Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden.

Het geld kwam via een stroman terecht bij de inmiddels overleden prins Mishaal bin Abdulaziz al Saoed.

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) deed op 15 februari een inval bij Strukton. De opsporingsdienst doet onderzoek naar mogelijke corruptie en valsheid in geschrifte bij het binnenhalen van de opdracht.

Strukton ontkent de beschuldiging van steekpenningen. ,,Ik vind het belangrijk te benadrukken dat er geen sprake is van steekpenningen. Het project is gegund op basis van de laagste prijs", zegt bestuursvoorzitter Gerard Sanderink in de krant.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 1 maart 2019 07:40
    Eerste reactie is oeps. Strukton is een onderdeel van Oranjewoud (Antea Group ingenieurs + Centric ICT/Payroll). Dit is geen goed bericht. Aan de andere kant zijn ze wel uitzonderlijk open in de communicatie, zie www.strukton.nl/nieuws/2019/nadere-to... (in NL en Engels beschikbaar). Ben benieuwd wat er waar van is maar de bedrijven werken ook voor (overheids)bedrijven en dan wordt het wel lastig ook al is er een grijs gebied in "exotische" landen.
  2. FlashHenk 1 maart 2019 16:02
    Ballast Nedam zat hier ook tot over z'n oren in de derrie. Hilarisch detail waren de schuilnamen voor de personen waar de steekpenningen naartoe moesten, zo werden Koning Fahd en kroonprins Abdullah aangeduid als Bassie en Adriaan. Hahahaha. Altijd blijven lachen! www.human.nl/lees/2017/steekpenningen...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links