Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak wacht op banenrapport VS'

'Damrak wacht op banenrapport VS'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting iets hoger beginnen aan de nieuwe beursmaand. Ook elders in Europa lijken de beurzen zonder grote koersuitslagen te openen. Op het Damrak kwam AEX-bedrijf Signify met cijfers. De beurshandel staat verder in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

Aan het handelsfront meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua dat China en de VS positieve vorderingen maken in het handelsoverleg tussen beide landen. Ook president Donald Trump zei dat een handelsdeal tot de mogelijkheden behoort. Maar er is nog een hoop werk te verrichten, meldde de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer na afloop van het tweedaagse handelsoverleg tussen beide landen.

Verlichtingsbedrijf Signify zag de omzet in het vierde kwartaal dalen, onder druk van een dalende verkoop van gewone lampen. Het bedrijf spreekt van uitdagende marktomstandigheden en verwacht dat de omzet uit traditionele lampen dit jaar verder afneemt. Bij led-gebaseerde verlichting zag Signify de omzet licht stijgen.

WDP

Ook WDP opende de boeken. De Belgische vastgoedinvesteerder wist het resultaat afgelopen jaar te verbeteren. Dat kwam onder meer doordat de vastgoedportefeuille meer waard werd. Het bedrijf lanceerde ook een nieuw groeiplan voor de komende jaren en draagt Rik Vandenberghe voor als voorzitter van het bestuur. Hij zal Mark Duyck opvolgen.

Aan het overnamefront meldde persbureau Bloomberg dat olie- en gasconcern Shell optrekt met het pensioenfonds Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) bij een mogelijke overname van de Amerikaanse olieproducent Endeavor. In december hadden bronnen al gemeld dat Shell gesprekken voerde over een overname van Endeavor voor 8 miljard dollar.

KPN

Ook KPN blijft in de schijnwerpers staan. Het telecomconcern dikte een dag eerder ruim 6 procent aan na berichten dat Brookfield gesprekken heeft gevoerd met Nederlandse pensioenbeleggers APG en PGGM over een mogelijk gezamenlijk bod op KPN. De Canadese investeerder zou KPN nog niet hebben benaderd.

Speciaalchemiebedrijf DSM en funderingsspecialist Sif zullen mogelijk bewegen op advieswijzigingen. Goldman Sachs schroefde zijn aanbeveling op voor DSM en HSBC werd positiever over Sif. Société Générale startte daarnaast het volgen van bierbrouwer Heineken met een koopadvies.

De euro was 1,1440 dollar waard, tegen 1,1452 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 53,76 dollar. Brent steeg 0,1 procent in prijs tot 60,87 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 15 apr AEX blijft steken onder record

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

884,07 15 apr
+0,62 +0,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links