Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eerste winst in jaren voor Deutsche Bank

Gepubliceerd op 1 februari 2019 07:42 | Views: 4.117

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 03 jun

8,16 +0,19 (+2,33%)

FRANKFURT (AFN/RTR) - Deutsche Bank heeft afgelopen jaar zijn eerste winst geboekt sinds 2014. In het vierde kwartaal was er daarbij wel sprake van een groter verlies dan verwacht. Vooral de lucratieve handelstak deed het in die periode veel slechter.

De nettowinst kwam uit op 341 miljoen euro. Dat was in 2017 nog een verlies van 735 miljoen euro. De inkomsten van Deutsche Bank daalden het afgelopen jaar met 4 procent tot 25,3 miljard euro. Dat kwam onder meer door het beperken van de activiteiten en een lastige financiële markt in het vierde kwartaal. Ook kwam het financiële concern negatief in het nieuws, bijvoorbeeld door een inval van de Duitse justitie eind november.

Desondanks trok Deutsche Bank nieuwe klanten. Zo kwamen er in Duitsland 3000 kleine zakelijke klanten bij. Na de introductie van Apple Pay gaf de bank binnen vier weken 7 procent meer creditcards uit. Ook werden er meer leningen uitgegeven en storten klanten meer geld. De zakenbank daarentegen haalde 5 procent minder inkomsten.

Topman

Deutsche Bank worstelt al jaren en probeerde met een nieuwe topman een ommekeer te bewerkstelligen, maar wordt daarbij gehinderd door onder meer beschuldigingen van witwassen, verlaagde ratings en gemiste stresstests. De laatste maanden wordt er volop gespeculeerd over een ophanden zijnde fusie tussen Deutsche Bank en branchegenoot Commerzbank.

Volgens topman Christian Sewing is zijn bank nu dan toch echt de juiste weg ingeslagen. In 2019 wil hij dat Deutsche Bank winstgevende groei laat zien. De afgelopen jaren sneed het financiële concern al in de kosten, onder meer door reorganisaties. Die gaan ook dit jaar door. Eind 2018 had de bank nog 91.700 personeelsleden. Dat moeten er in 2019 ruim minder dan 90.000 worden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare