Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eerste winst in jaren voor Deutsche Bank

Eerste winst in jaren voor Deutsche Bank

FRANKFURT (AFN/RTR) - Deutsche Bank heeft afgelopen jaar zijn eerste winst geboekt sinds 2014. In het vierde kwartaal was er daarbij wel sprake van een groter verlies dan verwacht. Vooral de lucratieve handelstak deed het in die periode veel slechter.

De nettowinst kwam uit op 341 miljoen euro. Dat was in 2017 nog een verlies van 735 miljoen euro. De inkomsten van Deutsche Bank daalden het afgelopen jaar met 4 procent tot 25,3 miljard euro. Dat kwam onder meer door het beperken van de activiteiten en een lastige financiële markt in het vierde kwartaal. Ook kwam het financiële concern negatief in het nieuws, bijvoorbeeld door een inval van de Duitse justitie eind november.

Desondanks trok Deutsche Bank nieuwe klanten. Zo kwamen er in Duitsland 3000 kleine zakelijke klanten bij. Na de introductie van Apple Pay gaf de bank binnen vier weken 7 procent meer creditcards uit. Ook werden er meer leningen uitgegeven en storten klanten meer geld. De zakenbank daarentegen haalde 5 procent minder inkomsten.

Topman

Deutsche Bank worstelt al jaren en probeerde met een nieuwe topman een ommekeer te bewerkstelligen, maar wordt daarbij gehinderd door onder meer beschuldigingen van witwassen, verlaagde ratings en gemiste stresstests. De laatste maanden wordt er volop gespeculeerd over een ophanden zijnde fusie tussen Deutsche Bank en branchegenoot Commerzbank.

Volgens topman Christian Sewing is zijn bank nu dan toch echt de juiste weg ingeslagen. In 2019 wil hij dat Deutsche Bank winstgevende groei laat zien. De afgelopen jaren sneed het financiële concern al in de kosten, onder meer door reorganisaties. Die gaan ook dit jaar door. Eind 2018 had de bank nog 91.700 personeelsleden. Dat moeten er in 2019 ruim minder dan 90.000 worden.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:27 Deutsche Bank boekt meer winst
  2. mrt '23 Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Deutsche Bank

15,400 24 apr
+0,004 +0,03%
Premium

Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links