Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstgroei voor vastgoedfonds WDP

Winstgroei voor vastgoedfonds WDP

WOLVERTEM (AFN) - Vastgoedinvesteerder WDP heeft het resultaat afgelopen jaar weten te verbeteren. Dat kwam onder meer doordat de vastgoedportefeuille meer waard werd. Het bedrijf lanceerde bij de bekendmaking van de jaarcijfers een nieuw groeiplan voor de periode tot en met 2023.

WDP, dat ook een notering heeft op Euronext Amsterdam, zette een nettowinst in de boeken van 328,8 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 235,2 miljoen euro. De zogeheten EPRA-winst, het onderliggende resultaat van de kernactiviteiten, kwam uit op 134,4 miljoen euro, bijna 11 procent meer dan een jaar eerder. Per aandeel kwam dit resultaat uit op 6 euro per aandeel.

De bezettingsgraad van de portefeuille bedroeg aan het einde van het jaar 97,5 procent, iets meer dan een jaar eerder. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië.

Groei

WDP wil de komende jaren verder groeien, zo kondigde het verder in een verklaring aan. Daarbij moet de portefeuille in de vijfjarige periode tot en met 2023 aandikken tot 5 miljard euro en de EPRA-winst per aandeel tot 8 euro. Daarvoor rekent WDP in beperkte op ,,selectieve acquisities''.

Voor het huidige jaar rekent WDP op een EPRA-winst van 6,50 euro per aandeel en een dividend van 5,20 euro. De verwachtingen zijn onder meer gebaseerd op de recente sterke groei van de portefeuille, die dit jaar volledig zullen renderen. Over 2018 is de uitkering aan de aandeelhouders 4,80 euro per aandeel.

Overigens draagt WDP Rik Vandenberghe als voorzitter van het bestuur voor een periode van vier jaar. Hij moet daar Mark Duyck opvolgen. Vandenberghe is momenteel topman van bouw- en vastgoedbedrijf Besix en werkte voorheen bij ING, waar de directeur was van ING België. De aandeelhouders moeten zijn benoeming nog goedkeuren.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 4
  2. 19 apr WDP ligt op koers met financiële doelstellingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
WDP

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

WDP

24,380 10:43
-1,180 -4,62%
Premium

WDP ligt op koers met financiële doelstellingen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links