Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financieel topman Core Lab vertrekt

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Core Laboratories ziet zijn financieel topman Richard Bergmark aan het einde van het jaar vertrekken. De bestuurder gaat met pensioen. Het bedrijf wil Chris Hill per 24 mei benoemen als zijn opvolger, zo bleek bij de presentatie van de jaarcijfers.

De onderneming kondigde verder aan dat de functie van president voortaan zal worden ingevuld door Lawrence Bruno. Eerder werd die functie uitgevoerd door bestuursvoorzitter en chairman David Demshur. Bruno werkt al twintig jaar bij Core Lab.

Core Lab realiseerde in het vierde kwartaal een omzet van 171,9 miljoen dollar, 15 procent meer dan een jaar eerder. Analisten rekenden in doorsnee op 172,2 miljoen dollar aan opbrengsten. De winst kwam uit op 21,7 miljoen dollar, tegen 15,5 miljoen dollar een jaar eerder.

voor het eerste kwartaal van het huidige jaar ziet Core Lab een omzet in een bandbreedte van 168 miljoen dollar tot 172 miljoen dollar. Kenners rekenden in doorsnee op 175,4 miljoen dollar aan opbrengsten. De aangepaste winst per aandeel staat in een range van 0,56 dollar tot 0,58 dollar per aandeel, waar gerekend werd op 0,61 dollar per aandeel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links