Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Voorziening drukt winst BBVA

Gepubliceerd op 1 feb 2017 om 08:32 | Views: 990

Banco Bilb.Viz.-Arg. 13 nov

4,76 -0,16 (-3,25%)

ING 13 nov

10,56 -0,25 (-2,28%)

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - De Spaanse bank BBVA heeft vorig kwartaal ruim een kwart minder winst geboekt dan een jaar eerder. Het resultaat werd gedrukt door een voorziening die werd getroffen om hypotheekklanten met nadelige rentecontracten te compenseren.

De op een na grootste bank van Spanje meldde woensdag een nettowinst van 678 miljoen euro over het vierde kwartaal van 2016. Een jaar eerder hield de bank 940 miljoen euro over onder de streep.

De bank zette 577 miljoen euro opzij voor de compensatie van gedupeerde klanten. Die voorziening werd afgedwongen door het Europese Hof van Justitie, dat eind vorig jaar oordeelde dat Spaanse banken de fout in zijn gegaan door ondergrenzen in te stellen bij hypotheken met een variabele rente. De banken beschermden zich zo tegen een al te sterke daling van de rente.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 50% zegt kopen 2 stemmen
Banco Bilb.Viz.-Arg. 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links