Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
FedEx mikt op hogere omzet
Beeld: ABM Financial News

FedEx mikt op hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) FedEx heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt en verwacht dit jaar een beperkt omzetherstel, terwijl het de rol evalueert van zware vrachtpakketten. Dat maakte de Amerikaanse pakkettenbezorger dinsdag nabeurs bekend.

Het aandeel steeg nabeurs 16 procent. Het aandeel was de afgelopen drie maanden 11 procent gedaald. 

FedEx, gevestigd in Memphis in de staat Tennessee, boekte over het afgelopen kwartaal dat liep tot en met 31 mei een winst van 1,47 miljard dollar, tegen 1,54 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel daalde de winst van 6,05 naar 5,94 dollar.

Eenmalige posten daargelaten, bedroeg de winst per aandeel 5,41 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden een aangepaste winst per aandeel van 5,34 door voorspeld.

De omzet steeg met 0,9 procent tot 22,1 miljard dollar, iets beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 22,04 miljard dollar, volgens FactSet.

"We verwachten dat deze beweging doorzet in het komende boekjaar", zei CEO Raj Subramainiam. 

FedEx rekent op een omzetgroei met lage tot middelhoge enkelcijferige percentages komend jaar. De winst per aandeel zou moeten liggen tussen 18,25 en 20,25 dollar, afgezien van aanpassingen aan pensioenplannen. Wall Street rekent vooralsnog op 20,92 dollar winst en een omzetgroei van 3,2 procent.

FedEx verwacht de kosten met 2,2 miljard dollar te verlagen dit boekjaar. Ook evalueert het bedrijf de rol die het vervoer van zware vrachten speelt in de bedrijfsstructuur. Dit onderdeel heet FedEx Freight.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. FedEx schiet omhoog door terugkeer naar omzetgroei
  2. Fedex wil tot 2.000 medewerkers ontslaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FedEx Corp kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.