Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijs daalt
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gedaald, na stijgingen in de voorgaande periode, terwijl de markt afwachtte of de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden een daling zullen laten zien voorafgaand aan het drukke vakantieweekend van 4 juli. 

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1 procent lager op 80,83 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie werd 1,2 procent goedkoper op 85,01 dollar per vat.

Claudio Galimberti van Rystad Energy voorspelt "weer een aanzienlijke daling van de voorraden ruwe olie in de VS deze week, wat het optimistische sentiment zal steunen dankzij de oplevende vraag naar olieproducten, een toenemende benuttingsgraad van de raffinagecapaciteit en een vlakke productie van ruwe olie." 

Analisten voorzien gemiddeld een daling van de voorraden ruwe olie met 2,3 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden afgelopen week naar verwachting met 1,2 miljoen vaten.  

Het wekelijkse rapport wordt woensdag gepubliceerd.

De afgelopen dagen steeg de olieprijs onder invloed van een reeks drone-aanvallen op Russische olie-infrastructuur door Oekraine, in combinatie met oplopende spanningen tussen Hezbollah, dat wordt gesteund door Iran, en Israel, stelde Galimberti. 

"Tegen die achtergrond kan een stijging van de Brent boven 85 dollar per vat het begin zijn van meer opwaartse druk op prijzen", zei hij. 

Intussen zijn er signalen dat er veel vraag zal zijn naar brandstof in het zomerseizoen op het noordelijk halfrond, na eerdere twijfels daarover. Dit heeft ook het 'bullish' sentiment over de olieprijs versterkt, volgens analisten. 

Dat wordt ondersteund door de sterke groei van de luchtvaart, volgens Rystad Energy. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.