Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
BOVAG verkleint belang in verzekeraar Bovemij
Beeld: ABM Financial News

BOVAG verkleint belang in verzekeraar Bovemij

(ABM FN-Dow Jones) BOVAG wil een deel van zijn meerderheidsbelang in verzekeringsbedrijf Bovemij verkopen, om zijn vermogen meer te spreiden. Dit meldde de organisatie dinsdag.

Branche-organisatie BOVAG is een "verkenning gestart" om een deel van het belang van 88 procent te verkopen. BOVAG wil wel meerderheidsaandeelhouder blijven, "om de grote betekenis van Bovemij voor de leden van BOVAG te waarborgen."

Door de verkleining van het belang wordt het vermogen van BOVAG meer gespreid. De nieuwe aandeelhouder kan bijdragen aan de ontwikkeling van de verzekeraar.

Het management van Bovemij wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van de verkenning. Verdere aankondigingen worden gedaan indien en wanneer dat passend is", aldus Bovemij.

BOVAG, dat staat voor Bond voor Automobielhandelaren en Garagehouders, telt ruim 8.000 aangesloten ondernemers in de autobranche en aanverwante bedrijfstakken. Het lidmaatschap geldt als een keurmerk. De organisatie richtte in 1963 de verzekeraar Bovemij op en heeft 88 procent van dat bedrijf in handen. De overige aandelen zijn veelal in handen van leden of oud-leden van BOVAG.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.