Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Brussel tikt Microsoft op de vingers over Teams
Beeld: EC

Brussel tikt Microsoft op de vingers over Teams

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft Microsoft beschuldigd van schending van de mededingingsregels door de vergadertool Teams te bundelen met Office 365 en Microsoft 365. Dit maakte de toezichthouder van de EU, de Europese Commissie, dinsdag bekend.

De Commissie zei dat Microsoft Teams mogelijk een distributievoordeel heeft gegeven door klanten niet de keuze te geven of ze wel of geen toegang wilden krijgen tot Teams, wanneer zij zich abonneerden op SaaS-productiviteitsapplicaties. 

Veranderingen die het Amerikaanse bedrijf vorig jaar doorvoerde in de manier waarop het Teams distribueert gaan niet ver genoeg om de concurrentieproblemen aan te pakken, vindt Brussel.

In een reactie zei Microsoft-voorzitter Brad Smith dat het bedrijf de extra duidelijkheid die het dinsdag kreeg van de Commissie waardeert "en zal werken aan oplossingen om de resterende zorgen van de Commissie weg te nemen."

De EU opende vorig jaar een formeel onderzoek naar Microsofts bundeling van zijn Teams-software, nadat het een klacht had ontvangen van diens concurrent Slack Technologies. Slack is nu eigendom van Salesforce.

Als de Commissie concludeert dat Microsoft de regels inderdaad heeft overtreden, kan een boete worden opgelegd, die kan oplopen tot 10 procent van de wereldwijde jaaromzet. Microsoft krijgt wel de kans om zijn zaak te bepleiten en kan toezeggingen doen om de zorgen van de Europese toezichthouders weg te nemen en zo een mogelijke boete voorkomen.

Microsoft heeft met zijn clouddiensten mogelijk ook de mededingingsregels overtreden, maar Brussel is vooralsnog geen formeel onderzoek gestart naar deze zorgen.

Het aandeel Microsoft gaat dinsdag een licht lagere opening tegemoet.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: nog altijd rek in aandelen
  2. Microsofts nieuwste AI-pc's zeer veelbelovend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft Corp kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.