Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Covestro wil voor honderden miljoenen aan kosten besparen
Beeld: Deutsche Börse AG

Covestro wil voor honderden miljoenen aan kosten besparen

(ABM FN-Dow Jones) Covestro wil tegen 2028 jaarlijks voor 400 miljoen euro aan kosten besparen wereldwijd. Dit maakte de Duitse chemiespecialist dinsdag bekend met de lancering van zijn transformatieprogramma STRONG.

Van de 400 miljoen aan kosten die Covestro hoopt te besparen over een aantal jaar, moet 190 miljoen euro uit Duitsland komen.

"Covestro effent het pad om zijn toonaangevende concurrentiepositie verder te versterken", zei het bedrijf, dat momenteel overnamegesprekken voert met staatsoliebedrijf Adnoc uit Abu Dhabi.

"Op dit moment blijven onze vier aandachtsgebieden centraal staan in ons succes, namelijk betrouwbare productie, betere capaciteitsbenutting, volledige klantgerichtheid op de marktvraag, met hoge marges en een hoge mate van kostenbewustzijn", aldus CFO Christian Baier.

De eerste kostenbesparingen als onderdeel van het transformatieprogramma zijn al in gang gezet, aldus Covestro, dat verder ook meldde dat het vaart zet achter het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) "om de efficiëntie en productiviteit in de toekomst te blijven verhogen."

Aandelen Covestro stegen dinsdag 1,8 procent in Frankfurt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Covestro start onderhandelingen met Adnoc over overname
  2. Media: Covestro op punt om boeken te openen voor Adnoc

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COVESTRO AG O.N. kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.