Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Valuta: euro stabiel boven 1,07
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro stabiel boven 1,07

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten beleefden dinsdag een rustige ochtend, zonder macro-economische cijfers, met een euro die na een stijging op maandag naar 1,0730, vanochtend rond dit niveau stabiliseerde.

Vanmiddag staan de Chicago Fed-index, Case Shiller huizenprijzen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen op de rol, maar later in de week zijn er meer toonaangevende macrocijfers die de valutamarkten in beweging kunnen zetten.

Volgens ING blijft het muntpaar vermoedelijk aan de zijlijn in de aanloop naar twee belangrijke agendapunten later in de week: donderdagavond is het eerste presidentiële debat tussen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump op CNN.

"Het is misschien nog te vroeg om dit te verwachten, maar we zullen willen zien of de dollar reageert op wie het debat 'wint'. Een positieve uitkomst voor Trump zou de dollar hoger kunnen zetten", zei expert Chris Turner van ING.

Maar de grootste marktbeweger deze week is de Amerikaanse PCE-kerninflatie op vrijdag. Als deze zou voldoen aan de verwachtingen van een inflatie van 0,1 procent op maandbasis, dan zal de korte rente vermoedelijk dalen en de dollar meenemen in die neerwaartse trend, aldus de expert van ING.

"Het grootste deel van de neerwaartse beweging van de dollar zal echter worden gevoeld ten opzichte van bijvoorbeeld de Australische dollar en de Noorse kroon, in plaats van ten opzichte van de euro", verwacht Turner.

De euro wist maandag licht te stijgen ten opzichte van de greenback, terwijl de spread tussen de Duitse en Franse tienjaarsrente iets afnam.

"De euro is gestegen nadat vertegenwoordigers van Rassemblement National zeiden dat de partij de nationale begrotingsregels zal respecteren", verklaarde Turner de beweging.

"Het lijkt echter te vroeg om een rally in de euro te verwachten", aldus de marktkenner van ING.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.