Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Tech drukt AEX in het rood
Beeld: ABM Financial News

Tech drukt AEX in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde dinsdagochtend in het rood, door verliezen voor de techaandelen.

Rond 11 uur verloor de AEX 0,4 procent op 923,09 punten.

De koersdruk voor techaandelen komt volgens Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild doordat Nvidia al drie dagen op rij onder druk staat. Vranken meent dat de koersdruk in de techsector kan leiden tot meer interesse in andere sectoren, zoals maandag op  Wall Street al zichtbaar was. Tech werd verkocht en nutsaandelen en energiebedrijven gekocht.

"Gaan we van groot naar klein en van groei naar waarde?", aldus Vranken. Dat gaat mogelijk de komende dagen blijken.

"Deze sectorrotatie zien we wel vaker aan het einde van een maand, kwartaal en halfjaar. Vooralsnog handhaven wij onze voorkeur voor groeiaandelen in onze beleggingsstrategieën. Daar is de komende kwartalen nog steeds de hoogste winstgroei te verwachten, al wordt het verschil met de rest wel kleiner", schreef investment manager Simon Wiersma van ING.

De euro/dollar daalde naar 1,0728 en de Amerikaanse en Duitse tienjaarsrente liep iets terug. Olie werd fractioneel duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX gingen Shell en ING aan de leiding met winsten van 0,7 en 0,3 procent. Tech was zoals gezegd de gebeten hond. De chippers Besi, ASMI en ASML verloren 0,5 tot 1,5 procent. Adyen werd ook 1,1 procent goedkoper en Philips 1,6 procent. Prosus eindigde onderaan met een daling van 2,0 procent, ondanks een kleine koersdoelverhoging van Deutsche Bank.

Aegon leverde 0,8 procent in, ondanks dat het vanochtend volgens ABN AMRO Oddo met ambitieuze doelen voor het VK kwam.

Bij de midkappers daalden AMG en Aalberts 2 tot 2,5 procent, terwijl Fagron 0,7 procent won.

Bij de smallcaps ging de aandacht uit naar de koersval van Ebusco. Het aandeel daalde met 5,0 procent na een waarschuwing dat de outlook voor 2024 niet haalbaar is. Analisten van Degroof Petercam waren niet verrast door de waarschuwing, de analistenconsensus liet al zien dat de outlook te hoog gegrepen was, maar stelde wel dat dit het vertrouwen geen goed doet.

Azerion won 2,8 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

ASCX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. Snelle Jaapie 25 juni 2024 11:58
  Twee sterke verhogingen. Goed voor het sentiment!

  Barclays verhoogt koersdoel Besi
  Gepubliceerd door Trivano.com op 24 juni 2024 om 11:06

  De analisten van Barclays waren maandag opnieuw positief over Besi. Barclays herhaalde het advies overweight voor de aandelen van Besi.

  Het koersdoel werd verhoogd van 165,00 naar 180,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Besi met 19% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 151,15 EUR. Daarmee is Barclays heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Besi met 3% ziet stijgen tot 156,36 EUR.

  Sanford Bernstein verhoogt koersdoel Besi
  Gepubliceerd door Trivano.com op 24 juni 2024 om 11:10

  De analisten van Sanford Bernstein hebben zich maandag opnieuw positief uitgelaten over Besi. Sanford Bernstein herhaalde het advies market outperform voor de aandelen van Besi.

  Het koersdoel werd verhoogd van 160,00 naar 180,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Besi met 19% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 151,15 EUR. Daarmee is Sanford Bernstein heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Besi met 4% ziet stijgen tot 157,11 EUR.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.