Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Olieprijzen hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn maandag gestegen, mede door toenemende geopolitieke spanningen en op de verwachting dat de markt zal aantrekken vanwege de vraag naar brandstof in de zomer.

Bij een settlement van 82,17 dollar werd een vat West Texas Intermediate donderdag 0,7 procent duurder. De prijs voor een vat Brent steeg 0,9 procent tot 86,01 dollar.

“Handelaren en beleggers  kunnen de mogelijkheid van een Israëlische invasie in Libanon en de gevolgen daarvan niet negeren”, vertelde Anas Alhajji, een onafhankelijke energie-expert en managing partner bij Energy Outlook Advisors, aan MarketWatch.

“Afgezien van de ontwikkelingen in het Midden-Oosten zijn handelaren gefocust op “de inflatie en economische groei aan de ene kant, en de Amerikaanse verkiezingen aan de andere kant”, aldus Alhajji.

“Een hete zomer zal veel verrassingen met zich meebrengen die zich zullen manifesteren in hogere energieprijzen over de hele wereld”, zei hij. Hoge prijzen voor vloeibaar aardgas betekenen een hoger steenkoolverbruik, niet alleen in Azië, maar ook in Europa, wat een “klap zal zijn voor alle inspanningen op het gebied van klimaatverandering.”

Er zijn stroomstoringen geweest in een groot aantal landen over de hele wereld en zal de situatie in augustus nog erger worden, zei Alhajji. Dit kan leiden tot een plotselinge toename van de particuliere energieopwekking, wat weer kan leiden tot een ‘plotselinge toename van de vraag naar aardolieproducten’.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.